Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Feber av Johan Brännström

 

VAD HÄNDER MED våra barn när de lämnas ensamma på nätet? Vad hittar ett barn i de allra mörkaste delarna av Darknet som är så ondskefullt att vi vägrar tro på det?

Mikaela Sköld är inrikesreporter på Sveriges största nyhetsbyrå och ensamstående mamma till tolvåriga Vanja. Hon tvingas lämna sin febersjuka dotter ensam hemma och när hon kommer hem från jobbet är Vanja spårlöst försvunnen. Polisen har inte mycket att gå på, men Mikaelas egna efterforskningar pekar mot Darknet den dolda delen av nätet. Hennes sökande efter dottern tar henne allt djupare ned i en febrig och farlig värld, så mörk och depraverad att hon inte kunnat föreställa sig den i sina värsta mardrömmar. Och någonstans på nätet finns en klocka som tickar ned om tjugofyra timmar startar nästa show i The Red Room. Vågar du titta?

(kopierat från Adlibris)

Mitt omdöme:

Mikaela råkar ut för varje föräldrars värsta mardröm. Hennes dotter försvinner spårlöst. Vart är Vanja? Hittas hon i tid? Jag tycker att handlingen i denna bok är väldigt mörk och ruggig. Jag drar mig nästan från att läsa ut den. Men svaret att få veta vart Vanja är gör att jag slukar boken. Jag blir riktigt rädd när jag läser boken. Tycker att den har det mesta som en bra thriller ska innehålla. Spänning,intressanta karaktärer och många vändningar. Den innehåller många olika brott. Kidnappning,tortyr och mord. Boken är inget för känsliga personer. Barn far illa och sådant tycker jag är jobbigt att läsa om. Jag tycker att boken är svår att läsa på grund av det. Boken är stark och välskriven. Jag önskar att jag som läsare fick lära känna karaktärerna bättre. Tycker att Mikaela verkar vara en tuff kvinna. Boken är lättläst och har korta kapitel. Det tycker jag gör så att spänningen höjs. Boken är mycket bra. Jag sitter på nålar under hela läsningen. Min puls ökar för varje sida.Boken ger mig gåshud. Så spännande tycker jag att den är. Att detta är en debut märks inte. Jag trodde att författaren hade skrivit fler böcker. Detta är en helgjuten thriller. En författare i högform. Som jag ska läsa fler böcker av. Jag rekommenderar varmt boken Feber.

Betyg:4/5

Jag fick boken av Ordfront förlag.Tack!

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan