Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Dyslexi

Tänkt hela veckan

Jag har tänkt hela veckan på hur jag ska förklara för er. Varför jag har jag rubriken dyslexi och varför jag valde just denna bilden.

Jag har dyslexi

Jag själv har dyslexi vilket kan vara jobbigt visa dagar och man känner sig osäker när man ska prata med en ny person. Rädd för att det ska bli miss förstånd att man uttalar ett ord fel. Min skolgång har varit lååååång, jobbig och krokig på vissa delar av vägen i skolan. Jag har varit många dagar hos logopeden som har stöttat mig igenom hela skolgången.

Skolan

Jag har inte blivit mobbat i skola av barn men, däremot så lärare tyckt att jag har varit en elev på skolan som behövde extra hjälp i ämnen. Jag har som sagt vissa minne vad lärare har sagt till mig vilket det jobbigaste var att höra. “Anna kommer aldrig att klara sig själv när hon blir vuxen.” Jag var bara 12år. Innan jag var 12år har jag fått så mycket skit ord ifrån lärare som vill trycka ner en i skiten må dåligt och misslyckas.

Årkurs 7-9 var ännu värre jag fick inte ens då extra stöd fick dåliga betyg de tre åren. Var jobbiga många läxor varje dag och kvällar. Under de tre åren fick jag även panikångest att jag varje dag när kom hem ville jag bara ta mitt liv men det gjorde jag inte. Jag tänkte att jag ska vissa dom att jag kan bli någon.

Gymnasiet

Var mycket bättre jag fick extra hjälp som jag skulle ha haft ifrån början på skolan som jag blev nekad till.

Vill stötta/hjälpa andra

Jag vill stötta andra som har dyslexi att vissa att man är inte ensamen. Det som jag vill är att åka runt i Sverige och ha föreläsning. Om dyslexi och hur jag har klarat skolan.

Kändisar

Det är så många kändisar som har dyslexi och ju fler som kommer ut med att de har dyslexi ju starkare blir vi tillsammans.

Tips

Följ dessa på instagram

dyslexi_org

dyslexialand

prinsparets stiftelse

följ mig dyslexi_styrka

Kom ihåg det är alltid vi som kommer längst vi vet hur vi ska komma fram när vi får motgångar i skolan med läxor m.m

 

Lämna ett svar

Till startsidan