Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Bananbröd

Hej på er!

Som ni alla vet så är ju bananbröd populär att baka. Jag har letat länge efter ett bra recept som låter intressant att baka. Fast även sätta sitt eget avtryck så jag ändra lite på receptet. Men jag tycker om att prova mig fram så tänker ja denna kryddan passar skäret bra ihop med restan av ingredienserna. Jag har allt provat mig fram med en annan ny krydda eller byt ut en annan krydda i matlagning för att förnya det gamla maträtten till en nyare variant med mer krydda.

Brödet

Jag sökte på bananbröd och fick fram en massa olika receptet så jag tänkte jag vill prova baka med en ny ingrediens och det var mandelmjöl. Vilket gör brödet lite luftigare det är inte så tungt att äta brödet. Jag tog andra ingredienser ifrån två olika receptet till detta bröd så jag som jag tyckte skulle passa bra. Som nu i sommaren så vill man ju baka något snabbt och enkelt vilket detta brödet var.

Ingrediens
3st bananer
3st ägg
2dl mandelmjöl
1,5dl havregryn
1tsk salt
1tsk bakpulver
0,5tsk kanel
0,5tsk kardemumma 
ca 0,5dl solrosfrön

Gör så här!
Smörj formen stör med strö bröd. För att undvika så att brödet inte fastnar i formen. Sätt på ungen på övre och undre värmen på 200grader. Skala bananerna, knäck äggen ha i en skål ha även i de övriga ingredienserna i skålen och mixa ihop till en jämn smet. Solrosfröna blandar du i sen när allt är mixat. Häll smeten i formen stör lite frön innan som ni ser på bilden så tog jag pumpafrön. Sätt in i ungenen i ca 25-30minuter.

Ikväll

blir det att se på den nya säsongen serien av younger och även några skivor av det nybakade brödet som bliv så gott.

Ha en trevlig kväll 🙂

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan