Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Bakade

Jag hittade detta recepte av en person som jag följer som heter Camilla Hamid. hon bakar verkligen helt fantastiska kakor m.m. Jag fastnade för ett recepte som heter Dumlekakor de är helt underbara. Så jag snodde recepte fast jag ändrar lite på den.

Receptet ger ca 16-20 kakor dumlekakor.

Ingredienser:

100 g rumstempererat smör

1,5 dl strösocker

0,5 dl farinsocker (gick lika bra utan farinsocker)

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

3,75 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

16-20 dumlekolor

flingsalt att dekorera med

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärm) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
I en bunke mäter du upp smör, (farinsocker) , strösocker och vaniljsocker. Jag blande allt i matberedaren tillsätt till sist ägget.

När det hade blandat sig till en slätt kakdeg så arbetade jag det sista för hand sedan. Dela degen i 16-20 delar (beroende på hur många kakor du vill göra). Platta till varje del i handen, en i taget. Lägg en dumlekola i mitten på degplattan. Vik över kanterna så att kolan täcks och rulla ihop till en jämn boll.

Lägg bollen på plåten och platta till lite lätt. Ha generöst med mellanrum mellan degbollarna.
Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 8 minuter eller tills kakorna flytit ut, inte längre är glansiga och har fått en lätt gyllenbrun färg.
Låt kakorna svalna helt och hållet innan servering. Garnera gärna med flingsalt.

Jag hoppas verkligen att i bakar dessa kakor supper enkla att baka och de går även att frysa dom. De bliv populära hemma.

Varför jag valde bort elvsipen var att det blir för tungt för elvispen att blanda och snabbare att blanda allt i matberedaren. Jag hade tyvärr inte farinsocker hemma så jag ville inte bara köpa farinsocker bara för att baka. Det gick lika bra utan fast de bliv inte så bruna man smakade jätte gott. Jag hade dom lika länge i ugnen som står i receptet.

 

 

Lämna ett svar

Till startsidan