Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Höst väder

Nu är det verkligen kallt i blåsten så hösten kom denna veckan till hos i Värmland. Måndag och Tisdagen var soliga och fina. Men sen igår så började det att blåsa så det har blev några träd som har blåst ner och hamnat över vägarna har man hört på  värmlands radion.

Fast det är lätt även nu att strömmen blir bort hos vissa att det är träd som har blåst över elledning. Då får man allt ha tålamod tills strömmen kommer tillbaka. Fast man kan göra det mysigt tända levande ljus men ha koll blås ut när du lämnar rummet.

Så nu blir det att ta fram sina varma kläder. Men det kan allt vara vissa fina dagar i September då solen lyser starkt. Då blir det varmt och skönt sitta få D-vitaminer så passa på nu när solen är framme ta en kopp kaffe eller te. Ta en fika med familjen/vänner eller granne i solen å koppla av.

Äppelträdet

När det blåste mycket hemma hos föräldrarna så blåste det gamla äppelträdet som hade så goa äpple. Men mamma ska försöka ta en ny kvist av den sätta i vatten så det blir rötter. Så nu håller vi tummarna att det går. Men vi ska prova även ett annat sätt också som vi blev rekommenderad. Den har delat på sig då ena halva bliv avbruten av blåsten för några år sedan men den klarade sig men inte nu.

Detta äppelträd har vart gammalt sedan jag var liten. Vi har fler äppelträd hemma men de är inte lika goda som det gamla.

Som ni ser på bilden så kanske ni tänker man det är ju “äppelträd skott” som har kommit tyvärr så är det inte äppelträd det är något annat. Som vi inte vad det är för något.

 

Lämna ett svar

Till startsidan