Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Piroger

Piknick

Nu börjar säsongen för piknick det är så härligt att bara ta en bil tur ta med något är alltid svårt vad ska man äta. Likadant när man är vid badstranden vad ska man ha med sig.

Piroger den är jätte enkel kan ätas både varm och kall bra att ha i frysen bara att ta upp och tina.

ca 24 piroger
Tillagning: 30min

Ingredienser:
200gram smör eller magarin
5dl mjölk
50gram jäst
1tsk socker
1,5tsk salt
ca 13,5dl vetemjöl
1 uppvispad ägg till pensling

Fyllning ex:
200gram soltorkade tomat (Häll av oljan)
200gram ost/ mozzarella riven 

Fyll med det ni har hemma om ni har över av köttfärsen så kan ni ha det som fyllning. 

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsätt mjölken värm tills det är fingervarmt 37 grader.

Häll lite av degvätskan över jästen och rör om tills den har löst upp sig häll i resten av degvätskan.

Tillsätt socker, salt och nästan allt vetemjöl spara ca 1-2dl till utbakning.  

Arbeta ihop degen till en smidig deg tills den släpper ifrån bunkens kanter.

Låt jäsa i ca 20-40minuter övertäckt 

Sätt på ugnen 225grader

Förbered Fyllning

Knåda degen på mjölat bakbord dela degen i 24 delar.

Rulla alla 24 till rund bulle och kavla ut dom 

Fördela fyllning på varje pirog tryck ihop kanterna med gaffel och pensla med uppvispat ägg.

Grädda i mitten av ugnen i 12minuter

Klart:

Lämna ett svar

Till startsidan